9.5 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023 - 23:03
No menu items!

Ucraina a blocat exporturile de produse agricole spre România și Polonia

spot_img

Compania naţională de căi ferate Ukrainian Railways a restricţionat, temporar, livrările pentru anumite produse agricole prin punctele de trecere a frontierei spre România și Polonia, a anunţat, sâmbătă, compania de consultanţă agricolă APK-Inform, informează Reuters.

Exporturile din Ucraina se făceau prin porturile de la Marea Azov și Marea Neagră, iar după invazia armatei ruse, s-au mutat pe calea ferată, via graniţa de vest.

Potrivit APK-Inform, în perioada 16-18 aprilie, au fost introduse restricţii cu privire la transportul de bunuri spre Polonia prin punctul de trecere a frontierei Yahodyn, restricţii pentru transportul de cereale, oleaginoase şi alte produse alimentare prin punctul de trecere a frontierei Izov, spre oraşele poloneze Hrubeszew şi Slawkov.

Aceiaşi firmă de consultanţă susţine că, începând din 16 aprilie şi până la noi înştiinţări, există restricţii cu privire la exportul de cereale şi seminţe spre România prin punctele de trecere a frontierei de la Diakovo şi Vadul-Siret.

E. Stan