3.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 4:31
No menu items!

Ucraina: 34 de civili omorâți în ultimele 24 de ore la Donețk

spot_img

Orașul Donețk, care număra un milion de locuitori înainte de ostilități, este teatrul unor lupte din ce în ce mai intense între forțele Kievului și insurgenții proruși

ucraina - donetk explozii

Nu mai puțin de 34 de civili au fost uciși și 29 au fost răniți în ultimele 24 de ore în confruntările din regiunea Donețk, în estul separatist al Ucrainei, între armata ucraineană și rebelii proruși, a anunțat miercuri Departamentul regional al sănătății.

În ultimele 24 de ore, 34 de locuitori ai regiunii au fost uciși în lupte și alți 29 au fost răniți“, a precizat sursa citată, potrivit AFP.

Orașul Donețk, care număra un milion de locuitori înainte de ostilități, este teatrul unor lupte din ce în ce mai intense între forțele Kievului și insurgenții proruși. Mai multe bombardamente au fost auzite miercuri dimineața în zonele de la periferia orașului.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului ucrainean pentru securitate națională și apărare, Andrei Lîsenko, declara marți că armata “a încercuit orașele cheie din Donbas”, zonă care include regiunile Donețk și Lugansk, pregătindu-se de etapa finală a operațiunii pentru preluarea controlului la Donețk.

S.R.