9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 1:15
No menu items!

Ucraina și-a ÎNCHIS temporar granița cu Rusia. Măsuri urgente în domeniul securității

spot_img

MAE al Ucrainei urmează să contacteze de asemenea Consiliul Securității ONU, NATO, UE și OSCE și partenerii strategici pentru a le solicita sprijin

ucraina ucraina-  rusia granita

Ucraina și-a închis joi temporar frontiera cu Rusia, în baza unei decizii a Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare cu privire la o serie de măsuri urgente privind întărirea capacității de apărare a țării, care a intrat în vigoare imediat după promulgarea sa prin decret de către președintele Petro Poroșenko, informează agenția ucraineană de presă Unian.

Documentul stipulează închiderea temporară a tuturor punctelor de control la frontiera de stat între Ucraina și Federația Rusă, indiferent că este vorba de vehicule, mijloace de transport maritim sau pietonal.

În plus, potrivit documentului, Consiliul pentru Securitatea Națională și Apărare recomandă guvernului să adopte măsuri pentru delimitarea unilaterală a frontierei de stat între Ucraina și Federația Rusă și să asigure amenajarea corespunzătoare a graniței între cele două țări.

Decizia Consiliului pentru Securitatea Națională și Apărare (din 28 august 2014)

„Cu privire la măsuri urgente vizând securitatea țării și creșterea capacității ei de apărare” are un caracter semiconfidențial, astfel doar unele prevederi ale sale au fost postate pe site-ul președinției de la Kiev.

La 28 august, Consiliul a decis reluarea din toamnă a recrutării pentru serviciul militar în forțele armate și a însărcinat Ministerul de Externe să înceapă consultări cu țările semnatare ale Memorandumului de la Budapesta privind situația din sud-estul Ucrainei. MAE al Ucrainei urmează să contacteze de asemenea Consiliul Securității ONU, NATO, UE și OSCE și partenerii strategici pentru a le solicita sprijin.

C.A.