19.3 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 9:40
No menu items!

Ucigașul polițistului din Timiș s-a spânzurat în celulă. Anchetă internă în penitenciarul din Timișoara

spot_img

Marcel Ionel Lepa, bărbatul care a ucis un poliţist în urmă cu o săptămână s-a sinucis, luni dimineaţa, în Penitenciarul Popa Şapcă din Timişoara. Conducerea penitenciarului a dechis o anchetă, pentru a stabili cum a fost posibil.

Potrivit unor surse judiciare, Marcel Ionel Lepa s-a spânzurat cu un cearşaf  în baia camerei de detenţie, fiind găsit de către gardieni, în cursul dimineții. Bărbatul era închis singur în celulă şi se afla în perioada de carantină, când trebuie monitorizat continuu.

Reprezentanții Ambulanței, chemați la penitenciar, au încercat să îl resusciteze pe bărbat, însă fără succes, astfel că a fost declarat decesul.

Luni dimineață, Marcel Ionel Lepa ar fi trebuit să ajungă în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Timişoara, unde se judeca contestaţia sa la decizia Parchetului de pe lângă Tribunalului Timiş de vineri, de arestare preventivă pentru 30 de zile. El a declarat în cursul audierilor că regretă fapta şi că nu a vrut să-l omoare pe agentul de poliție, ci să tragă în zona picioarelor.

La Penitenciarul „Popa Şapcă” din Timişoara a fost deschisă o anchetă: „La nivelul penitenciarului s-a declanşat o verificare internă pentru a se stabili împrejurările producerii incidentului”, se arată într-un comunicat oficial al penitenciarului. Parchetul Judecătoriei Timişoara cercetează, de asemeena, cauzele decesului ucigaşului poliţistului din Timiş.

E.S.