Ucigașa de la metrou, acuzată și de ultraj: a amenințat cu moartea două angajate ale Spitalului Penitenciar Jilava

Arestată preventiv după ce ar fi ucis o tânără, aruncând-o în faţa metroului și a încercat, fără succes, să facă la fel cu o altă fată, Magdalena Șerban este acuzată acum și de ultraj, pe motiv că ar fi ameninţat cu moartea două angajate ale Spitalului Penitenciar Jilava, unde a fost încarcerată.

“E vorba de ameninţare. Ea era în cameră. În data de 18 decembrie, persoana privată de libertate în vârstă de 36 de ani, arestată preventiv sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, fără un motiv anume, a adresat injurii şi ameninţări cu moartea asupra două agente supraveghetor de pe secţia de deţinere. Conform dispoziţiilor legale, s-a procedat la anunţarea conducerii unităţii, a judecătorului de supraveghere a privării de libertate, Parchetului de pe Tribunalul Ilfov pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, conform art 275 Cod Penal. E vorba de mijloace de comunicare directă”, a declarat Denisa Ene, reprezentant al Penitenciarului Jilava, citată de Mediafax.

Miercuri dimineață, Magdalena Şerban a fost adusă în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Bucureşti. Ea contestă arestarea preventivă și este reprezentată de al treilea apărător din oficiu desemnat în acest caz.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, săptămâna trecută, arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a Magdalenei Şerban, femeia care a împins o tânără de 25 de ani în faţa metroului, la staţia Dristor 1, aceasta decedând în urma impactului. Atacul a avut loc marţi, în jurul orei 19.45. După ce victima a căzut pe şine, în timp ce aceasta încerca să se agaţe de marginea peronului, a lovit-o în cap cu piciorul.

Anterior, în aceeaşi zi, în jurul ore 15.35, în timp ce se afla pe peronul staţiei de metrou Costin Georgian, Magdalena Șerban a împins o altă tânără spre liniile de metrou, cu intenţia vădită de a o arunca în faţa trenului care tocmai intra în staţie. Fata a reușit să opună rezistenţă și a depus o plângere împotriva agresoarei.

R.D.

NICIUN COMENTARIU