miercuri, 28 octombrie 2020 - 23:03

Ucigașul româncei crucificate a fost arestat. “S-a terminat, s-a terminat, am făcut o prostie” VIDEO

Rezultatele testelor PCR primite în timp real prin SMS. Implicarea medicilor de familie schimbă procesul raportării

Fluxul informaţional utilizat în raportarea datelor referitoare la infecţia cu virusul SARS-CoV-2 se modifică începând de săptămâna viitoare, prin actualizarea platformei informatice de colectare...

Care este situația epidemiologică reală în Ilfov. Lista pe localități a ratei de infectare

Rata de infectare în județul Ilfov, transmisă public de Grupul de Comunicare Strategică, pe 26 octombrie, era de 1,86 la mia de locuitori, fiind...

Ion Cristoiu: Cei mai buni votanţi pentru PNL pe 6 decembrie sunt morţii. Mai dă unul din ăia morţi şi pe la PSD, să...

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că discursul preşedintelui Iohannis, după întâlnirea de marţi cu responsabilii  şi specialiştii din sănătate, are un “ caracter sinistru”, unic...

PSD a cedat în fața PNL și a lui Iohannis bătălia pentru fixarea datei alegerilor

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, susține că PSD a pierdut majoritatea în Biroul permanent al Senatului din cauza dezertării senatorului Ion Ganea. Ca urmare a...

riccardo viti

 

UPDATE

Poliţia din Florenţa a arestat vineri dimineaţa un suspect din oraş, în vârstă de 55 de ani, care locuieşte în zona Careggi şi care a mărturisit că a ucis-o pe românca Andreea Cristina Zamfir, în vârstă de 26 de ani, relatează Corriere Fiorentino în pagina electronică.

Potrivit publicaţiei citate de Mediafax, Riccardo Viti, în vârstă de 55 de ani, prezintă probleme psihice. “S-a terminat, s-a terminat, am făcut o prostie”, le-a spus el poliţiştilor din Florenţa imediat după ce o echipă mobilă a intrat în locuinţă, vineri dimineaţa, pentru a-l aresta.

Anchetatorii au găsit în locuinţă bandă adezivă “identică” celei utilizate la comiterea crimei, scrie ziarul.

Autopsia a stabilit că românca Andreea Cristina Zamfir, în vârstă de 26 de ani, a murit din cauza unei hemoragii interne care a fost provocată de actele de tortură la care a fost supusă.

Poliţia îl suspectează pe Viti, care locuieşte pe via Locchi, lângă spitalul din Careggi, că este criminalul în serie care a asasinat-o pe prostituata româncă, dependentă de droguri, torturată şi crucificată.

Riccardo Viti a fost condus la sediul poliţiei, unde a mărturisit crima. “Fac acest lucru din răzbunare”, le-ar fi spus el poliţiştilor care-l interogau, potrivit publicaţiei.

Poliţia şi Carabinieri au percheziţionat casa în care suspectul locuieşte împreună cu părinţii şi au găsit bandă adezivă “identică” celei care a fost folosită pentru imobilizarea victimei. Partenera acestuia lucrează la spitalul din Careggi, pecizează ziarul.

Potrivit publicaţiei, în prezent se efectuează verificări privind corespondenţa cu probe de ADN colectate de către Carabinieri în cazuri similare în care victimele au supravieţuit. Ei ar fi ajuns la identificarea bărbatului arestat, pe baza descrierilor furnizate de către femei pe care acesta le-ar fi violat în ultimii ani.

Chestorul Micillo a declara pentru Corriere Fiorentino că bărbatul arestat este “cu siguranţă vinovat de uciderea Andreei Cristina Zamfir”. “Acum încercăm să facem legătura cu alte violuri”, a spus oficialul.

Furgonul alb, despre care vorbesc toate prostituatele în declaraţii – este un Fiat Doblò, proprietatea tatălui suspectului.

După uciderea româncei, poliţia a audiat o serie de prostituate. Ele nu au denunţat violenţe, dar aproape toate afirmă că un client le-a cerut să îi ofere un “joc erotic” asemănător celui care a condus la moartea româncei, la Ugnano. De asemenea, ele îşi amintesc în mod clar furgonul, un element-cheie în cadrul anchetei, care a devenit apoi o pistă către arestarea presupusului asasin, mai scrie Corriere Fiorentino.

Autorităţile italiene au stabilit că românca poate fi înmormântată în regiunea Campania, unde locuiesc mama şi sora victimei, precizează agenţia ANSA. Mama româncei a luat legătura cu autorităţile din Florenţa şi urmează să preia sicriul cu corpul neînsufleţit al româncei.

Potrivit ziarului La Repubblica, Andrea Cristina Zamfir se prostitua în zona oraşului Florenţa fără a fi “protejată” de vreo grupare de proxenetism. Din această cauză, anchetatorilor le este greu să stabilească locul în care românca a fost abordată de clientul care a omorât-o. În trecut, românca ar fi avut probleme cu drogurile, dar nu a fost condamnată niciodată pentru infracţiuni de acest tip. Românca a fost cercetată la un moment dat pentru delicte referitoare la imigraţie.

După ce declaraţia unei femei care a scăpat cu viaţă, anul trecut, a fost coroborată cu raportul experţilor, s-a ajuns la concluzia că ucigaşul este un italian cu tenul deschis şi chelie, care are vârsta de aproximativ 50-60 de ani. Surse citate de agenţia Adnkronos au declarat că românca ucisă se prostitua la periferia oraşului Florenţa, unde locuia de cinci ani. Ea s-a născut la Hunedoara şi, înainte de a pleca în Italia, a locuit în Drobeta-Turnu Severin.

Andreea Zamfir va fi înmormântată în sudul Italiei, după cum a cerut familia acesteia, care beneficiază de asistenţa ambasadei României.

Ucigașul româncei Andreea Cristina, violată şi crucificată în Italia, a fost arestat, potrivit Antena3, care citează agenția ANSA.

Italianul de 55 de ani, de profesie instalator, a fost ridicat de poliţie de la locuinţa sa de la periferia oraşului Florenţa.

Individul, cunoscut şi temut în rândul prostituatelor din Florenţa, riscă ani grei de închisoare. El nu era la primul atac: analiza urmelor de ADN îl încriminează pentru alte 8 atacuri din ultimii ani.

Românca, în vârstă de 26 de ani, era din Drobeta Turnu Severin şi se afla în Italia de 4 luni, împreună cu soţul.

Trupul tinerei a fost găsit luni, sub un pod de la periferia Florenţei. Potrivit rezultatelor autopsiei, tânăra a murit în urma unei hemoragii interne provocate de chinurile la care a fost supusă. Femeia a fost găsită dezbrăcată, fără dinţi, şi legată de o grindă, într-o poziţie ce aminteşte de crucificare.

C.A.

 

Săftoiu, despre candidații PNL: Chiulangii și oameni care au tăcut, dar „au știut să vorbească cu paltonul liderului”

Deputatul PNL Adriana Săftoiu, care nu mai candidează pentru un nou mandat, comentează, într-o postare pe Facebook, listele PNL pentru alegerile parlamentare, afirmând că...

Apelul șefei medicilor de familie către populație – cel mai important lucru de făcut și principala cauză a îmbolnăvirilor

Președinta Asociației Medicilor de Familie București, Sandra Alexiu, face un apel către toată populația îndemnând la întărirea legăturii cu propriul medic de familie, mai...

Valul 2 de COVID. Teamă generală de colaps al sistemelor de sănătate în Europa. Situația epidemiologică la zi

Al doilea val al pandemiei de COVID-19 se răspândește cu o agresivitate mai mare decât în primăvara acestui an în toată Europa și provoacă...

Cum vor fi tratați asimptomaticii. Noul ordin al lui Nelu Tătaru are și un chestionar pentru medicii de familie

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a aprobat ordinul prin care pacienții cu COVID-19 fără simptome sau cu forme ușoare nu vor mai fi internați, ci...

Germania: Moș Crăciun aduce ”lockdown” și polițiști

Vlad Drăghicescu (corespondență specială) Andy Grote, ministru de interne în landul Hamburg, avertizează că autoritățile se vor asigura că regulile ce prevăd limitarea drastică întâlnirilor private...