0 C
București
joi, 30 noiembrie 2023 - 10:43
No menu items!

Ucigașul japonezei, ajutat de un polițist. UPDATE

spot_img

ucigaș japoneză

Procurorii Parchetului General au început urmărirea penală pe numele lui Gică Ştefănache, polițist din cadrul Poliţiei oraşului Otopeni, pentru fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi favorizarea infractorului, deoarece ar fi săvârşit grave abateri în investigarea unui dosar înregistrat la Parchetul Judecătoriei Buftea, în care era implicat Vlad Nicolae, ucigaşul studentei japoneze.

Cazul, investigat de ofiţerul de poliţie judiciară Gică Ştefănache, avea ca obiect infracţiunile de viol, violare de domiciliu şi distrugere săvârşite de Vlad Nicolae, cercetat în prezent, în stare de arest preventiv, in cazul studentei japoneze ucise.

Ofițerul de poliție, Gică Ştefănache, a întocmit și semnat în procesul verbal al părţii vătămate P. S. menţiuni necorespunzătoare cu realitatea, împiedicând, astfel, tragerea la răspundere penală a inculpatului Vlad Nicolae, autor în acel caz al infracţiunilor de viol, violare de domiciliu şi distrugere.

În acest dosar în care existau suspiciuni privind infracţiuni comise de Vlad Nicolae în cazul victimei P. S., Parchetul instanţei supreme a fost făcută o analiză din oficiu a actelor şi a soluţiei de neîncepere a urmăririi penale date de procurorul care a avut în lucru cazul, de la Parchetul Judecătoriei Buftea.

În urma acestei analize, procurorul general a dispus preluarea cazului la Parchetul instanţei supreme, Secţia de Urmărire Penală si Criminalistică, deoarece a reieşit că soluţia procurorului este nelegală.

UPDATE.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins marţi recursul înaintat de suspectul în cazul uciderii studentei japoneze, Nicolae Vlad, la decizia prin care a fost arestat preventiv de Tribunalul Bucureşti.

Decizia este definitivă.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis pe 12 septembrie cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind prelungirea duratei arestării preventive pentru încă 30 de zile pe numele lui Vlad Nicolae, acuzat că a ucis pe 15 august o studentă japoneză. Motivele pentru care s-a solicitat prelungirea arestării au fost necesitatea administrării mai multor mijloace de probă.

Vlad Nicolae este principalul suspect în alte şase dosare de viol, tâlhărie şi un omor.

Acesta a fost arestat pentru 29 de zile, începând cu data de 19 august, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat, omor calificat şi deosebit de grav, violare de domiciliu, viol, tâlhărie şi lipsire de libertate în mod ilegal.