28 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 13:10
No menu items!

Ucigașul cu Ferrari, „săltat” de procurori într-un dosar de cămătărie

spot_img

Adrian Cocoană este anchetat în această cauză alături de interlopul Sorin Udrea. Prejudiciul estimat de anchetatori se ridică la două milioane de euro

DIICOT_mascati_SZ

Zeci de polițiști și procurori ai Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Timiș au descins, vineri dimineaţă, în 33 de locații din Timişoara, într-un dosar de cămătărie în care prejudiciul se ridică la aproximativ două milioane de euro. Printre cei „săltați” de anchetatori se numără interlopul Sorin Udrea, liderul unei grupări specializate în infracţiuni cu violenţă, dar și medicul Adrian Cocoană, cel care, cu patru ani în urmă, a ucis cu bolidul său Ferrari un tânăr de 28 de ani care se plimba pe trotuar.

Acţiunea anchetatorilor vizează, în total, 23 de persoane care au fost duse la audieri la sediul DIICOT Timiş.

Surse judiciare au precizat că suspecţii împrumutau bani şi percepeau apoi dobânzi foarte mari care ajungeau şi la 1.000 la sută şi semnau acte cu „clienţii” lor, prin care aceştia din urmă se obligau să le cedeze locuințele, în cazul în care nu-şi plăteau datoria la timp.

Așa se face că unele persoane au pierdut chiar şi câte două sau trei apartamente, după ce au împrumutat bani şi nu au reuşit să achite datoria.

În iunie 2013, interlopul Sorin Udrea a fost ridicat de anchetatori de pe un stadion de lângă Timişoara. A fost apoi arestat preventiv, iar pe 24 octombrie 2013 a fost eliberat, în urma unei decizii a Curţii de Apel Timişoara. În acest dosar el era acuzat de constituire de grup infracţional organizat, complicitate la contrabandă, şantaj, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, efectuarea fără drept de operaţiuni cu arme şi muniţii, complicitate la tâlhărie în formă calificată, braconaj, în formă calificată şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Udrea nu a fost condamnat pentru aceste acuzaţii, dosarul său aflându-se încă în lucru la Tribunalul Timiş.

Medicul Adrian Cocoană, suspectat şi el acum de cămătărie, a ucis un tânăr de 28 de ani, în august 2008. Atunci, Cocoană, care se afla la volanul unui Ferrari, a pierdut controlul maşinii, care a ajuns pe trotuar şi l-a lovit mortal pe tânăr, Adrian Cocoană a fugit de la locul accidentului. În noiembrie 2011, a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare, iar în septembrie 2013, după ce a ispăşit două treimi din pedeapsă, a fost elibrat condiţionat.

R.D.