0.2 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 5:27
No menu items!

Twitter, pierdere de peste 132 milioane dolari în primul trimestru

spot_img

twitter-10

Twitter a raportat o pierdere de 132,4 milioane de dolari pentru primul trimestru al acestui an, de aproape 5 ori mai mare faţă de pierderea din perioada corespunzătoare a anului trecut.

Acţiunile Twitter s-au prăbuşit cu până la 11% în prelungirea şedinţei de tranzacţionare pe bursa de la New York, la cel mai redus nivel de la listarea companiei la bursă, în 6 noiembrie, informează Bloomberg.

Compania a anunţat, marți seară, că numărul de utilizatori a urcat în primul trimestru la 255 milioane, cu 25% mai mulţi faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut. Însă, rata de creştere a încetinit faţă de 30% în trimestrul anterior.

Twitter încearcă să se extindă dincolo de platforma de microblogging, către servicii de sharing de imagini şi conţinut video, sperând că va accelera astfel creşterea numărului de utilizatori, într-o piaţă contestată intens de Snapchat şi Instagram – divize a Facebook.Totodată, compania încearcă să crească timpul petrecut de utilizatori pe platforma de socializare, pentru a genera venituri din publicitate.

Conform sursei citate, acţiunile companiei au coborât cu 33% pe bursa de la New York de la începutul acestui an.

Compania anticipează venituri de 270-280 milioane de dolari pentru trimestrul al doilea, respectiv 1,2-1,25 miliarde de dolari pentru întregul an.

Twitter va avea în acest an o cotă de 2,7% pe piaţa publicităţii mobile din SUA, faţă de 2,4% în 2013, cu mult în urma Google (47%) şi Facebook (22%), potrivit estimărilor EMarketer.

D.M.