20.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021 - 21:46

Twitter a raportat o pierdere mai mare decât anticipau analiştii

spot_img

twitter-10

Twitter a raportat încetinirea creşterii numărului de utilizatori şi o pierdere de 511,5 milioane de dolari pentru trimestrul al patrulea, iar acţiunile companiei au scăzut cu până la 19% în urma rezultatelor slabe.

Compania americană a înregistrat în trimestrul al patrulea 241 de milioane de utilizatori activi lunar, în creştere cu 30% faţă de 185 milioane în urmă cu un an. Însă, avansul a încetinit comparativ cu perioada anterioară, când creşterea era de 39%.

În trimestrul al patrulea din 2012, Twitter a înregistrat o pierdere de 8,7 milioane de dolari. Analiştii anticipau un rezultat negativ de 253,3 milioane de dolari pentru ultimele trei luni din 2013, potrivit Bloomberg.

Gradul de utilizare a scăzut, la 148 de miliarde de vizionări, faţă de 159 miliarde în trimestrul al treilea.

De la listarea la bursă în noiembrie, acţiunile companiei au crescut puternic, susţinute de optimismul investitorilor că veniturile vor continua să urce.

“Suntem îngrijoraţi de încetinirea creşterii numărului de utilizatori şi de gradul mai redus de angajare a acestora, precum şi de capacitatea companiei de a menţine ritmul. Dacă nu susţin ritmul în aceste zone, va fi pusă sub semnul întrebării atractivitatea pentru companiile de publicitate”, a declarat Scott Kessler, analist la S&P Capital IQ.

 D.M.