19.5 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 2:53
No menu items!

Turistul ucrainean dispărut în Piatra Craiului a fost găsit mort / UPDATE

spot_img
  • UPDATE

Turistul ucrainean care a dispărut joi dimineața în Masivul Piatra Craiului a fost găsit mort vineri, în jurul orei 15.00, căzut într-o prăpastie de aproximativ 500-600 de metri adâncime, în zona „La lanțuri”.

„La această oră salvamontiștii din Zărnești ajutați de jandarmii montani intervin pentru a recupera trupul bărbatului, intervenția fiind foarte dificilă din cauza zonei foarte abrupte, cu multe stânci, cu temperatura de minus 10 grade, în condiții de ninsoare. Trupul turistului va fi transportat la Serviciul de Medicină Legală Brașov pentru autopsie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Brașov, Ciprian Aldea, citat de Agerpres. 

Un turist ucrainean, în vârstă de 35 de ani, este căutat de salvamontiştii şi jandarmii montani din Argeş şi Braşov, după ce a dispărut de la un refugiu din masivul Piatra Craiului, joi dimineaţa. Dispariţia lui a fost anunţată după nouă ore.

Potrivit jandarmilor montani, operațiunea de căutare continuă și vineri, după ce joi seara, un grup de jandarmi au reușit să ajungă la refugiul din zona Șaua Grindului (2.206 metri) și să se întălnească cu cei patru turiști rămași acolo, după ce aceștia au anunțat autoritățile că un membru al grupului lor a dispărut.

Tânărul dispărut era chiar ghidul grupului.

Jandarmii nu exclud varianta ca acesta să fi căzut în prăpastie, refugiul aflăndu-se la aproximativ 2.200 de metri altitudine, în zonă fiind în continuare zăpadă și gheață.

R.D.