15.7 C
București
luni, 17 mai 2021 - 1:08

Turiștii sunt așteptați în Italia din 15 mai. Care sunt condițiile

spot_img

Sectorul italian al turismului ar urma să se redeschidă la mijlocul lunii mai, ministrul Turismului, Massimo Garavaglia, anunțând că Italia, una din cele mai vizitate ţări din lume, va introduce mai devreme decât restul UE paşapoartele de vaccinare.

Autorităţile italiene fac eforturi pentru a salva sectorul turismului, care în Italia angajează 4,2 milioane de persoane şi generează 13% din PIB-ul celei de-a treia economii a Europei. Astfel, că s-au angajat să adopte diverse măsuri pentru a-i proteja pe vizitatori de infecţia cu coronavirus, transmite Bloomberg.

“Condiţiile sunt adecvate pentru a începe sezonul de vară în 15 mai”, a declarat Garavaglia.

Guvernul de la Roma speră să introducă versiunea sa a ”paşapoartelor verzi digitale” printr-un decret, în această săptămână, a precizat ministrul Turismului. Acesta a adăugat că ar urma să fie introdus un serviciu feroviar “Covid-free” către 90 de destinaţii, fiind obligatorie testarea pasagerilor înainte de îmbarcare. De asemenea, se iau în calcul puncte de control la principalele obiective turistice.

Guvernul de la Roma intenţionează să aloce peste 1,7 miliarde de euro în măsuri de sprijinire a companiilor şi persoanelor care şi-au pierdut veniturile din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), inclusiv pentru hoteluri şi restaurante.

Italia a avut anul trecut doar 25,5 milioane de vizitatori străini, un declin de peste 60% faţă de cei 65 de milioane de turişti străini din 2019. Veniturile pierdute în 2020 de Italia din cauza restricţiilor impuse turismului se ridică la 120,6 miliarde de euro, a estimat recent Consiliul Mondial al Turismului şi Călătoriilor (WTTC).