3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022 - 9:27
No menu items!

Turiștii sunt așteptați în Grecia din 16 aprilie. Românii, primiți cu test negativ sau certificat de vaccinare

spot_img

Grecia își deschide graniţele pentru turişti din 16 aprilie. Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, a anunțat, luni, că românii au nevoie, la intrarea în Grecia, doar de un document de călătorie, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare.

„Pentru turiştii români, la intrarea în Grecia nu se va cere decât un document de călătorie care se poate face foarte uşor, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare. Practic, nu ar avea carantină în momentul în care se duc în Grecia. Am vorbit chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România. De asemenea, un punct esenţial era întoarcerea turiştilor. Aici, sunt mai multe cazuri. Până acum, dacă ţara nu era pe lista CNSU, se putea intra direct, dacă o ţară – discutăm acum de Grecia – persoanele care se întorc în ţară şi sunt vaccinate nu intră în carantină, deci intră direct. Dacă persoana a fost bolnavă de COVID în ultimele 90 de zile nu intră în carantină”, a afirmat Claudiu Năsui la Digi 24.

În legătură cu termenul de valabilitate al testului PCR, ministrul Năsui a precizat că încă așteaptă date din partea autorităților elene.

„Aşteptăm în continuare nişte date suplimentare, să ne spună mai multe detalii şi vom reveni şi noi atunci când le avem”, a precizat Năsui.