-2.8 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 4:04
No menu items!

Turiștii blocați o săptămână în Insula Samothraki se întorc acasă

spot_img

Românii blocați aproape o săptămână pe insula grecească Samothraki se întorc, în sfârșit, acasă. Anunțul a venit chiar de la ministrul de externe, Ramona Mănescu. 

Este vorba de 200 de turiști care au trăit momente de disperare, după ce au rămas complet izolați pe insulă, așteptând ca autoritățile elene să pună la dispoziție o navă care să îi transporte înapoi pe continent. 

Ministrul afacerilor externe, Ramona Mănescu, a criticat reacția autorităților elene. 

“Nu am putut să îmi ascund dezamăgirea față de faptul că cel puțin la prima cursă nu a fost nici un pasager român la bord. (…) Grecia este plină de turişti şinu ne-am dori ca turiştii români să rămână cu un gust amar şi nu ne-am dori ca cetăţenii români să nu mai călătorească în Grecia, deci ne-am dori ca autorităţile elene să tragă o concluzie şi atunci când vor mai fi situaţii de genul acesta să încerce să le gestioneze cu mai multă eficienţă şi mai multă deschidere pentru străini”, a spus ministrul român de externe.

Epuizați, fără bani și mâncare, după ce au dormit pe unde au putut, turiștii de mai multe naționalități, rămași prizonieri pe insula Samothraki, aproape s-au călcat în picioare la venirea primului feribot.  S-au format cozi imense, iar nervii s-au întins la maximum când, profitând de disperarea turiștilor, grecii au majorat prețul biletelor pentru călătoria de întoarcere pe continent, cu 50 la sută. Tranportul turiștilor a început de miercuri, iar joi seara, ultimii turiști au fost debarcați în portul  Alexandroupolis. 

Situația tensionată a apărut în urmă cu aproximativ 6 zile când navele destinate pentru transportul turiștilor s-au stricat una câte una.