18.2 C
București
duminică, 2 octombrie 2022 - 4:23
No menu items!

Turiști români prinși la scăldat în lacurile glaciare bulgare, unul dintre cele mai mari situri naturale din Peninsula Balcanică

spot_img

Poliția din Bulgaria caută să identifice doi români prinși la scăldat într-unul din lacurile glaciare care fac parte din situl natural Cele Șapte Lacuri Rila. Se pare că cei doi bărbați făceau parte dintr-un grup mai mare de turiști români, alte cinci persoane iind fotografiate că au intrat cu picioarele în apa lacurilor.

Presa din Bulgaria a publicat fotografiile celor doi bărbați prinși la scăldat, menționând că poliția vrea să îi identifice pentru a le da amendă. Conform jurnaliștilor, cei doi au fost văzuți de paznicii sitului în Lacul de Jos, fiind somați să iasă imediat din apă. Când li s-au cerut actele de identitate pentru a întocmi un procesulverbal, românii ar fi refuzat și au plecat împreună cu grupul de conaționali cu care se aflau în excursie.

La fața locului au sosit și polițiști din cadrul Compartimentului de Poliție Sapareva Banya, care ulterior au luat măsuri pentru stabilirea identității românilor. Încălcarea regulilor a fost documentată cu un filmuleț realizat de un agent de securitate la Parcul Național Rila, care a apărut pe rețeaua de socializare. Imaginile arată că au fost șapte români care au intrat în lac, nu doar doi.

Cele Șapte Lacuri Rila fac parte din siturile naturale cele mai vizitate din peninsula Balcanică, fiind un grup de lacuri cu o origine glaciară situate în Muntele Rila.

Intrarea în apă și scăldatul în cele Șapte Lacuri Rila este interzisă, iar amenda pentru persoane fizice este de 500 BGN pentru prima încălcare, dar poate ajunge la 5.000 BGN (aproximativ 2.600 de euro). 

M. Nedelcu