23.3 C
București
miercuri, 17 august 2022 - 1:41
No menu items!

Turist german aflat într-un velier care risca să se scufunde în Dunăre, salvat de polițiștii de frontieră. FOTO

spot_img

Velierul era în derivă și în pericol de a se scufunda din cauza vântului puternic și a valurilor mari ale Dunării

german velier

Un turist german aflat într-un velier ce risca să se scufunde în Dunăre din cauza vântului și a valurilor mari a fost salvat, miercuri seară, de polițiștii de frontieră din Mehedinți, informează Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră.

Ambarcațiunea cu vele în care se afla turistul – J.Nick Marin, în vârstă de 32 de ani, a fost observată de o patrulă a Poliției de Frontieră la ora 18.30, pe direcția viaductului Glaucina, la 150 de metri de malul românesc.german velier 2

Velierul era în derivă și în pericol de a se scufunda din cauza vântului puternic și a valurilor mari ale Dunării.Astfel, polițiștii de frontieră au intervenit cu o ambarcațiune rapidă, l-au transbordat pe turist la bordul navei lor și i-au acordat primul ajutor. Totodată, ei au recuperat velierul dintre trunchiurile copacilor care pluteau în derivă pe fluviu.

Tânărul salvat a declarat că viitura, vântul puternic, condiţiile meteorologice nefavorabile şi valurile mari l-au pus în imposibilitate de a controla şi a naviga cu velierul.

german velier 3

Deoarece condiţiile hidrometeorologice nu permitea continuarea călătoriei pe Dunăre în condiţii de siguranţă, poliţiştii de frontieră i-au asigurat cetăţeanului german condiţiile minime de cazare şi hrană„, mai arată sursa citată.

D.M.