15.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022 - 10:14
No menu items!

Turism: Care sunt destinațiile externe preferate ale românilor pentru Crăciun și Revelion

spot_img

Românii au ales pentru petrecerea sărbătorilor din acest an destinații europene consacrate, precum Londra și Roma, însă și-au îndreptat atenția și spre destinații mai puțin cunoscute, precum Lisabona, Catania și Bologna, potrivit unei analize efectuate de compania Vola.ro. Și destinațiile din România au fost solicitate – Timișoara, Cluj și Iași sunt în topul opțiunilor românilor.

”Londra rămâne cea mai populară destinație către care românii zboară de Crăciun, statistica Vola.ro arătând că peste 10% dintre biletele emise de Vola.ro cu plecare în perioada Crăciunului au ca destinație capitala Marii Britanii. Pentru Revelion, cea mai populară destinație este Roma”, potrivit unui comunicat al companiei. În topul preferințelor românilor se mai numără și Bruxelles, Milano sau Madrid. 

Destinațiile exotice au înregistrat o creștere cu 25% față de totalul rezervărilor de anul trecut. Preferințele românilor se îndreaptă în special spre destinații cu plajă precum Thailanda sau Maldive. 

Conform analizei Vola.ro, 56% dintre rezervările de bilete de avion din perioada Crăciunului sunt pentru o singură persoană, ceea ce denotă faptul că românii aleg să călătorească în destinațiile în care se află cei dragi lor. Statistica mai arată că 30% sunt rezervări de cuplu și 14% sunt rezervări pentru mai mult de 3 persoane. De Revelion, românii preferă să călătorească în cuplu, 42% dintre rezervările de bilete de avion fiind pentru două persoane.

T.S.