17.9 C
București
marți, 22 iunie 2021 - 6:41

Turcinov: Referendumul din Crimeea este o “farsă” decisă în birourile Kremlinului. Kievul va evita o intervenție în Crimeea

spot_img

Oleksandr_Turchynov

Referendumul pentru alipirea la Rusia care va avea loc duminică în peninsula ucraineană Crimeea este o “farsă” decisă în “birourile Kremlinului”, a apreciat marţi preşedintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov. El a adăugat că Ucraina nu se va angaja într-o operaţiune militară în Crimeea, potrivit AFP.

Ucraina nu va interveni militar pentru a împiedica alipirea Peninsulei Crimeea la Rusia, pentru că preferă să-şi protejeze graniţa de est, a declarat marți pentru AFP președintele interimar Olexandr Turcinov.

„Nu putem să ne angajăm într-o operațiune militară în Crimeea, pentru că în acest fel am descoperi granița de est și Ucraina nu ar mai fi apărată, iar militarii ruși mizează pe așa ceva”, a declarat Turcinov într-un interviu acordatv în exclusivitate pentru AFP după o reuniune a Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare.

“Importante unităţi blindate sunt concentrate la graniţa de est a Ucrainei”, a adăugat el.

Turcinov a fost desemnat preşedinte interimar la sfârşitul lunii februarie, după destituirea şi fuga în Rusia a lui Viktor Ianukovici, la capătul a trei luni de proteste faţă de regimul său, care s-au soldat cu o baie de sânge în centrul Kievului ce a provocat moartea a peste o sută de persoane.

C.A.