4.9 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 23:46
No menu items!

Turcinov admite incapacitatea forțelor de ordine de a controla situația în estul Ucrainei

spot_img

Olexandr Turcinov,

Președintele interimar al Ucrainei, Olexandr Turcinov, a declarat miercuri că forțele de ordine ucrainene nu sunt capabile să preia controlul asupra situației în estul țării, relatează RIA Novosti.

„Vreau să spun în mod sincer că structurile de forță nu sunt capabile în acest moment să preia rapid controlul asupra situației în regiunile Donețk și Lugansk”, a precizat Turcinov, în cadrul unei întâlniri la Kiev cu șefii administrațiilor de stat regionale.

El a adăugat că situația din estul țării continuă să fie deosebit de tensionată, în special la Slaviansk (regiunea Donețk). ”Orașul Slaviansk este controlat de grupări teroriste și diversioniste”, a afirmat Olexandr Turcinov, potrivit Unian.

Marile orașe din sud-estul Ucrainei, între care Donețk, Harkov și Lugansk, se confruntă din luna martie cu o mobilizare fără precedent a susținătorilor federalizării țării care contestă noile autorități proeuropene de la Kiev și cer organizarea unor referendumuri cu privire la viitorul statut politic al acestor regiuni.

C.A.