6.9 C
București
marți, 5 martie 2024 - 13:00
No menu items!

Turcia: Un bărbat înarmat a luat ostatici mai mulți angajați ai unei fabrici americane

spot_img

Autoritățile din Turcia au reușit să elibereze, după 9 ore, cei şapte angajaţi ai fabricii americane Procter&Gamble, luați ostatici.

Potrivit guvernatorului provinciei Kocaeli (nord-vest) Seddar Yavuz, bărbatul care a luat ostatici, un fost angajat, a fost arestat fără violenţă în timpul unei scurte operaţiuni a poliţiei.

Bărbat înarmat a luat, joi, ostatici mai mulţi angajaţi ai unei fabrici aparţinând grupului american Procter&Gamble în nord-vestul Turciei.

Aceasta a fost o formă de protest la adresa atacurilor Israelului asupra Fâşiei Gaza, a informat poliţia turcă şi agenţia de ştiri Demiroren, relatează Reuters.

Bărbatul a intrat în fabrica situată în zona industrială Gebze din provincia Kocaeli în jurul orei locale 15:00 (12:00 GMT), a precizat Demiroren.

„Muncitorii au fost evacuaţi din fabrica P&G din Gebze. Şapte muncitori rămân ostatici. Patronul este responsabil de siguranţa lor”, a scris sindicatul Umut-Sen, într-un mesaj postat pe reţeaua X.

O fotografie publicată de presa locală arăta în interiorul fabricii un bărbat cu faţa acoperită cu o eşarfă palestiniană şi care purta ceea ce părea a fi un dispozitiv exploziv.

O altă fotografie îl înfăţişa pe bărbat ţinând într-o mână un pistol şi cu cealaltă făcând semnul victoriei în faţa unui perete pe care erau desenate steaguri turceşti şi palestiniene, şi mesajul: „Porţile se vor deschide. Fie odihnă în sicriu, fie moarte pentru Gaza”.

D.Constantin