-1.9 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 22:04
No menu items!

Turcia: Premierul Erdogan își anunță victoria în alegerile municipale și amenință să se răzbune pe adversarii săi

spot_img

 Erdogan: Atacuri limitate ar agrava situaţia în Siria

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, și-a proclamat duminică seară victoria totală la alegerile municipale și i-a avertizat pe adversarii săi că îi va face „să plătească prețul” criticilor și acuzațiilor care îl vizează de mai multe luni, transmite AFP.

În seara susccesului Partidului Justiţie şi Dezvoltare (AKP), Erdogan şi-a reluat retorica agresivă din campanie şi a atacat opoziţia, în special “trădătorii” organizaţiei imamului Fethullah Gülen, pe care îl acuză de complot împotriva regimului său.

„Astăzi (duminică), poporul a dejucat planurile perfide și piedicile imorale(…) Cei care au atacat Turcia au fost sancționați”, a declarat Erdogan în prezența a mii de simpatizanți reuniți la Ankara în fața sediului Partidului Justiției si Dezvoltării (AKP) pe care îl conduce.

“Nu va fi stat în stat, a venit timpul să îi eliminăm”, a continuat şeful Guvernului în faţa mulţimii care agita drapele ale partidului.

Șeful guvernul l-a criticat în special pe liderul religios Fethullah Gülen, fostul său aliat pe care îl acuză că a pus la cale un „complot”, și a promis că va pune capăt influentei sale mișcări pe care o conduce din Statele Unite.

După numărarea a circa 80% din buletinele de vot, AKP se află pe prima poziție cu 44,9% din sufragii, urmat de principalul său adversar, Partidul Republican al Poporului (CHP, centru-stânga), care a obținut 28,4% din voturi, potrivit canalelor de televiziune.

C.A.