9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 0:55
No menu items!

Turcia: peste 15.000 de persoane reținute după tentativa eșuată de lovitură de stat

spot_img

Ministrul de interne turc, Efkana Ala, a anunțat miercuri că peste 15.000 de persoane, dintre care peste 10.000 de militari, au fost reținute după tentativa de puci eșuată din 15-16 iulie, potrivit CNN Turk, citat de Reuters.

În total, 8.113 persoane au fost arestate fiind în așteptarea procesului, a mai precizat ministrul turc.

Miercuri, autoritățile turce au emis 47 de mandate de arestare pe numele unor jurnaliști, după ce luni s-a anunțat o măsură similară în cazul a 42 de jurnaliști, printre care și cunoscuta comentatoare Nazli Ilicak.

Potrivit CNN Turk, poliția îi va reține pe jurnaliști în cadrul investigației asupra predicatorului musulman Fethullah Gulen, acuzat de Ankara că se află în spatele tentativei de puci din 15-16 iulie, în care au murit 246 de persoane.

Jurnaliștii lucrau pentru ziarul Zaman care avea legături cu predicatorul Gulen, publicația fiind preluată încă din martie sub tutela statului turc.

Reuters amintește că o facțiune a forțelor armate turce a încercat să înlăture de la putere guvernul în această lună, dar a eșuat când mii de susținători ai președintelui țării, Recep Tayyip Erdogan, au ieșit pe străzi opunându-se puciștilor.

R.D.