9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 13:27
No menu items!

Turcia își rezervă dreptul de a se înarma în fața amenințării siriene

spot_img

armata turca

Preşedintele turc, Abdullah Gu a declarat joi că Turcia are dreptul să se aprovizioneze cu armament în vederea apărării împotriva oricărei ameninţări siriene.

Declarația a fost făcută în contextul discuțiilor cu presa pe subiectul dezbaterilor dintre Turcia şi NATO privind o eventuală desfăşurare de baterii de rachete sol-aer Patriot pe teritoriul său, în cazul înrăutățirii situației conflictuale din Siria.

“Rachetele Patriot /…/ sunt discutate în cadrul NATO. Nu este decât ceva natural pentru noi să ne luăm toate măsurile necesare pentru a ne asigura propria apărare”, a precizat Abdullah Gu.

În ceea ce privește implicarea Turciei într-un război cu Siria, această posibilitate a fost exclusă, însă președintele turc a tras un semnal de alarmă împotriva oricărei atitudini “lipsite de sens” a Siriei cu referire la teritoriul turc.

Turcia şi-a multiplicat în ultima periodă dispozitivul militar de la frontiera siriană, desfăşurând tancuri şi baterii de rachete antiaeriene cu rază scurtă de acţiune.