4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 17:52
No menu items!

Tur-operatorul implicat în accidentul din Muntenegru: șoferii aveau peste zece ani de experiență

spot_img

Directorul firmei de transport Gregory Tour, Ştefan Grigore, care opera autocarul prăbuşit în Muntenegru, spune că autovehiculul avea toate verificările tehnice la zi, iar şoferii aveau experienţă de cel puţin zece ani, fără niciun incident până acum.

Grigore a declarat, luni, că a aflat de accident duminică în jurul orei 18.30, de la reprezentanţii agenţiei de turism Mareea Travel, care a organizat circuitul. El a precizat că a luat legătura imediat cu Poliţia din Muntegeru, cu ambasadorul român de acolo şi cu MAE, însă până luni dimineaţă nu a reuşit să afle numărul victimelor.

Grigore a adăugat că nu ştie nici acum care este starea şoferilor. Potrivit acestuia, un reprezentant al firmei va pleca luni la Podgoriţa pentru a afla detalii de la faţa locului.

Directorul firmei a explicat că în cursă erau plecaţi doi şoferi cu experienţă de minimum zece ani. “Noi, ca firmă, nu am avut niciun incident până acum şi nici şoferii nu ştiu să fi avut vreun incident anterior, nici la locurile de muncă anterioare”, a adăugat acesta.

El a mai spus că firma face acest traseu din Muntenegru de cel puţin 7-8 ori pe an, iar unul dintre şoferii de pe autocarul respectiv a făcut acest traseu de 20 de ori. De asemenea, autocarul avea toate verificările tehnice făcute, nefiind semnalată nicio problemă.

Un număr de 33 de români răniţi – din cei 47 aflați în autocarul prăbușit în prăpastie –  au ajuns la spital în Muntenegru în urma accidentului de duminică, dintre aceştia unul fără semne vitale, doi au murit ulterior, şapte au fost suspuşi unor intervenţii chirugicale şi sunt încă la Terapie Intensivă, iar un copil internat este în stare stabilă.

Andrei Tudor