3.3 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 18:37
No menu items!

Tupeul “locotenentului” Elenei Udrea: “N-am mâncat nicio aripă”

spot_img

Florin_Popescu_SZ

Deputaţii din Comisia juridică au respins, luni, cererea DNA privind încuviințarea arestării preventive în cazul deputatului Florin Popescu, secretar general al PMP, considerat “locotenentul” Elenei Udrea.

Comisia Juridică a dezbătut, luni, scrisoarea ministrului justiţiei privind cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Florin Popescu. Votul în cazul deputatului a fost 7 voturi “pentru” încuviințarea arestării, 15 “împotrivă” și o abținere.

Comisia juridică a Camerei trebuie să elaboreze un raport în acest caz, iar după ce acest raport al comisiei va fi trimis Biroului Permanent al Camerei, conducerea Camerei trebuie să convoace plenul în cinci zile lucrătoare pentru a se pronunţa în cazul lui Florin Popescu. Secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici a declarat, joi, că plenul Camerei ar trebui să se pronunţe în acest caz până pe 7 mai.

Florin Popescu a declarat ironic că n-a mâncat “nicio aripă”, după ce – în fața colegilor săi deputați – și-a susținut nevinovăția și a subliniat că nu reprezintă un pericol social.

Vă dau cuvântul meu de onoare că nu am mâncat nici măcar o aripă de pui de acolo. (…)Mă acuză de trafic de influenţă, nu că am luat mită. Sunt două chestiuni diferite. Nu mă acuză că am luat mită. (…)Cei care au dat acest denunţ sunt anchetaţi pentru evaziune fiscală ori, dacă interveneam, probabil că nu se ajungea aici.

Florin Popescu

deputat PMP

Popescu a ţinut apoi să le mulţumească membrilor Comisiei juridice, pentru că au avizat negativ cererea de arestare preventivă.

Nu puteţi să spuneţi că, în situaţia în care sunt, sunt fericit. Adică, sincer să fiu, e o nelinişte, e o preocupare, pentru că vorbim de libertatea mea şi cred că niciun cetăţean din această ţară nu este liniştit atunci când se vorbeşte despre arestarea preventivă. Însă vreau să mulţumesc membrilor din Comsia juridică pentru că au dat acest aviz, consultativ, e adevărat“, a mai spus Florin Popescu.

Popescu a precizat că săptămâna viitoare se va prezenta în faţa plenului Camerei pentru a susţine că nu este un pericol public.

Săptămâna viitoare voi merge în plen şi voi prezenta argumentele prin care în continuare susţin că nu sunt un pericol public. Respect instituţiile statutului şi nu voi ataca nicio instituţie a statului în perioada următoare, că este vorba de DNA sau de Parlament. Şi, ce-o vrea Cel de Sus, aia va fi. Nu sunt un pericol public“, a conchis Popescu.

DNA a cerut aviz pentru arestarea preventivă a lui Florin Popescu, în dosarul în care acesta este acuzat că a cerut administratorului unei firme aproximativ 70 de tone de pui, în valoare de peste 400.000 lei, pentru a le da cetăţenilor în campania electorală din iunie 2012.

Florin Popescu a fost lider al filialei PDL Dâmboviţa şi preşedinte al CJ Dâmboviţa în mandatul 2008-2012. În decembrie 2012, Florin Popescu a obţinut un mandat de deputat în Dâmboviţa. La începutul lunii februarie 2014, Florin Popescu a demisionat din PDL, iar ulterior s-a înscris în PMP.

R.D.