Tupeu de procuror general: Nițu contrazice Curtea Constituțională

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a declarat că țara noastră are nevoie de o lege tip Big Brother, pentru combaterea actelor de terorism

Tibi Nitu

Tiberiu Nițu a declarat că pentru o prevenire eficientă a actelor de terorism, România are nevoie de instrumente potrivite, printre acestea numărându-se Legea Big Brother, legea privind cartelele preplătite și retenția datelor.

Și legile privind cartelele preplătite și retenția datelor ar putea fi astfel de instrumente potrivite dacă le-am avea. Se impun a fi adoptate legi eficiente care să poată constitui instrumente pentru a putea preveni actele de terorism, e foarte important să le putem preveni.

Tiberiu Nițu, procuror general al României

Procurorul șef al României a adăugat că este imperios necesar ca actele normative să permită autorităților să anticipe acțiunile teroriștilor. De asemenea, Nițu a spus că procurorii au luat toate măsurile pentru a se adopta astfel de legi.

La începutul lunii iulie 2014, judecătorii CCR au declarat neconstituţională legea Big Brother. Este vorba despre actul normativ care prevedea ca informaţiile despre apelurile telefonice şi traficul de date să fie stocate timp de 6 luni de operatorii de telefonie mobilă.

NICIUN COMENTARIU