21.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 16:44

Tulcea: Şantierul naval caută “cu disperare” personal

spot_img

Tulcea: Şantierul naval caută "cu disperare" personal
foto: economica.net

Şantierul naval Vard Tulcea SA, cel mai mare angajator privat din municipiul Tulcea, caută “cu disperare” cel puţin încă 1.000 de persoane pentru a-şi încheia proiectele, situaţia fiind considerată paradoxală în contextul crizei economice.

“În condiţiile în care lumea nu a ieşit încă din criză, şi în special industria navală, noi ne confruntăm cu o situaţie paradoxală – căutăm cu disperare oameni care să ne ajute să ducem la bun sfârşit proiectele şi cred că această situaţie este de preferat decât să nu avem ce face”, a declarat joi directorul Direcţiei Resurse Umane din şantierul Vard Tulcea SA, Ivan Firsa.

Potrivit Agerpres, acesta a mai spus că situaţia a fost semnalată şi de conducerea grupului de firme din care face parte unitatea tulceană şi a precizat că şantierul tulcean are nevoie de cel puţin 1.000 de persoane.

“După unele estimări, astăzi avem nevoie de cel puţin încă 1.000 de persoane, lăcătuşi, sudori şi tubulatori, pentru realizarea următoarelor două nave care se vor lansa în iulie şi septembrie. Sperăm să reuşim să-i atragem pentru că avem cea mai bună salarizare din industria navală din România”, a menţionat Ivan Firsa.

Pe platforma şantierului naval din oraşul Tulcea lucrează 3.350 de persoane, inclusiv bulgari şi polonezi, numărul total al navelor programate pentru lansare în acest an fiind de 13.

Pe lângă cei 3.350 de angajaţi proprii, pe platformă îşi desfăşoară activitatea şi alte firme subcontractoare care numără aproape 1.800 de persoane.

A.V.