5.2 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 16:10
No menu items!

Tudose: Sunt miniștri cu probleme penale. Trebuie o remaniere

spot_img

Premierul Mihai Tudose a anunţat, luni seara, la Antena 3, „o mică remaniere” care va avea loc în această săptămână, precizând că sunt „cel puţin doi miniştri” pe care o să îi invite să plece din Guvern.

Mihai Tudose a sugerat că este vorba despre prezenţa unor miniştri cu probleme penale în Guvern, Tudose a răspuns. „Mai sunt încă cel puţin doi miniştri pe care am să îi rog să părăsească cabinetul”, a spus Tudose, în interviul acordat lui Mihai Gâdea.

El a precizat că sunt trei miniştri care creează „probleme şi le nivel de percepţie publică şi la nivel de Comisie Europeană”. Prim-ministrul a precizat că va lua o decizie în această săptămână. „Nu putem să guvernăm cu forţa, împotriva a ceea ce vrea poporul român. De aici pleacă nemulţumirea mea şi-atunci, dacă lucrurile stau aşa, o analiză, ori sunt eu de vină, prin ce fac sau nu fac, sau sunt nişte lucruri în guvern care justifică aceste cifre – prezenţa unor miniştri cu probleme penale, lipsa de activitate a unor miniştri sau lipsă de rezultate – săptămâna asta voi lua nişte decizii, dure, dar necesare”, a spus Tudose, citat de Agerpres.

În contextul rezultatelor negative în planul imaginii ale sodajului realizat de Avangarde, premierul a precizat că  „dacă tot facem un reset la partea de imagine şi dacă ținem de efecte ale guvernării, vă spun că mai sunt încă cel puţin doi miniştri, pe care am să-i rog să părăsească cabinetul (…) O miniremaniere (…) Sunt trei miniştri cu probleme, care, într-adevăr, creează probleme şi la nivel de percepţie publică şi unele dintre situaţii şi la nivel de Comisie Europeana”.

Miniştrii cu „probleme penale” din Guvern sunt Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Viorel Ilie, cercetați în două dosare diferite la DNA. 

Valeriu Motoc