8.4 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 2:17

Tudose, atac la Dragnea. Despre relația cu SRI: “Eu nu am tăiat porci cu nimeni pe acolo”

spot_img

Premierul Mihai Tudose a lansat, miercuri seara, la Antena 3, un atac la adresa președintelui PSD, Liviu Dragnea. “Eu nu am tăiat porci cu nimeni pe acolo, nu am cărat sticle de vin pe acolo”, a răspuns Tudose la întrebarea legată despre relația sa cu Serviciul Român de Informații (SRI). În plus, a precizat că are “o foarte bună relație instituțională” cu președintele partidului. 

  • Eu nu am tăiat porci cu nimeni pe acolo, nu am cărat sticle de vin pe acolo. Sunt instituții ale statului și sunt în regulă, sunt în regulă. Nu sunt în regulă, haideți să le închidem! A, clar, are dublă comandă! Am o relație instituțională cu serviciile. Măcar o dată pe săptămână am obligația să interacționez.  A făcut școala acolo? Jumătate sunt civili. O parte dintre ei sunt jurnaliști.
  • Am fost prima promoție. Nu am avut o relație specială cu George Maior și Florian Coldea. Au fost cei care ne-au predat și le-am predat lucrarea. Nu înseamnă că sunt prieten, dușman cu ei. Am făcut un doctorat acolo, în securitate națională. Nu l-am făcut ca să câștig mai mult, ci pentru mine. Nu m-a racolat nimeni acolo. Cât am fost ministru al economiei, am vorbit cu domnul Coldea de câteva ori. Nu am fost la cumetrii, la Revelioane împreună, nu am tăiat porci, nu am fost în vie.
  • Eu înțeleg că lucrurile la servicii s-au schimbat. Nu cred că-și mai permite nimeni să facă lucrurile despre care se crede că se făceau. Eu nu am simțit nicio presiune, să-mi spună cineva ceva. Toate acuzațiile au o limită. Uneori zâmbesc și iar cred că am deranjat niște interese. Iar apar: Ești securist. Iar nu știu ce dracu am făcut! Cum calci pe un interes, cum încep niște băieți să mișune prin redacții. Apar niște băieți cu niște informații, de la cei deranjați. Eu am văzut niște informații despre mine, dacă nu erau despre mine, aproape că le credeam și eu – Măi, dacă nu te potolești, te termin!
  • Când termin mandatul îi voi da în vileag. Din poziția de premier nu mă bat cu nimeni!
  • Nu-mi doresc să fiu președintele PSD. Eu nu sunt premierul cuiva, sunt premierul României și trimis de PSD. PSD nu este un nume, cu structurile de conducere, buni, răi. Dar nu sunt al cuiva, de nimănui. Că e vorba de servicii sau de al cuiva din partid. Sunt premierul României, propus de PSD. Deciziile vin de la PSD, prin structurile lui. De la CEx, dar nu de la cineva. S-a reclamat pe bună dreptate, că unele structuri nu au funcționat. Gen Biroul Permanent, în fiecare săptămână. Pe vremea lui Năstase nu exista să nu fie BPN. În ultimul an, mai rar, am fost ocupați cu guvernarea. Am o relație instituțională cu domnul Dragnea. Astăzi avem o relație instituțională și așa va fi. O foarte bună relație instituțională.