-1 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022 - 4:35
No menu items!

Tudorel Toader: Recursul compensatoriu, promovat de Guvernul Cioloș

spot_img

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, reacţionează după ce i s-a cerut demisia pe fondul efectelor legii recursului compensatoriu. După ce un criminal eliberat anticipat în baza acestei legi a ucis din nou, Toader afirmă că nu a avut nicio implicare în redactarea şi promovarea actului normativ.

„In repetate randuri, am arata urmatoarele: ca proiectul de lege a fost initiat de catre guvernarea tehnocrata, faptul ca CSM (in componenta anterioara) l-a avizat si a propus considerarea zilelor ca fiind executate, ca a fost adoptat de parlament, ca a intrat in vigoare la scurt timp dupa ce eu am devenit ministru si ca studiul de impact nu se face dupa ce legea intra in vigoare! Consecintele trebuiesc asumate de catre cei care ai initiat, cei care au avizat, de catre cei care au validat respectiva lege!”, scrie Tudorel Toader pe Facebook.

După ce un deţinut care a beneficiat de recursul compesatoriu a ucis din nou, la Mediaş, PNL a anunţat că va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei. De asemenea, USR a solicitat abrogarea de urgenţă a legii care permite reducerea pedepselor pentru deţinuţii care au executat pedepse în condiţii necorespunzătoare.

Andrei Tudor