Tudorel Toader, întâlnire cu Augustin Lazăr. De ce este nemulțumit ministrul justiției de procurorul general

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, că va avea o întâlnire cu procurorul general al României, Augustin Lazăr, și în funcție de răspunsurile pe care acesta i le va da, va sesiza Inspecția Judiciară. 

Motivul: procurorul general refuză să pună la dispoziția Parlamentului documentele privitoare la ancheta privind alegerile prezidențiale din 2009, iar Augustin Lazăr ”nu trebuie să întrebe CSM ce să facă sau să nu facă într-o anumită cauză”, a spus ministrul justiției.

”Personal, și am declarat și public, am convingerea că procurul general își cunoaște atribuțiuinile de serviciu și nu cred că este cazul să întrebe CSM, dacă trebuie sau nu trebuie să dea aceste documente la Parlament. Am întâlnire cu liderii de sindicat, apoi voi vorbi cu dânsul, voi vedea ce răspunsuri furnizează, apoi voi sesiza Inspecția Judiciară. Eu nu cred că procurorul general trebuie să întrebe CSM ce să facă, ce să nu facă într-o anumită cauză”, a mai declarat Tudorel Toader.

Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a refuzat cererea Comisiei de anchetă prin adresa nr.1792/C/2017 din data 14.07.2017 interpretând în mod eronat prevederi din Codul de procedură penală, Constituție și decizii ale CCR. 

Ministrul justiției a anunțat, încă de pe 11 august, că va sesiza, miercuri, 16 august 2017, Inspecția Judiciară în cazul procurorului general.

R.D.

NICIUN COMENTARIU