14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 0:43

Tudorel Toader îl învață o regulă elementară pe Augustin Lazăr

spot_img

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, susţine, într-o postare pe Facebook, că „procedura de evaluare a procurorilor de rang înalt se realizează în baza legii şi nu a regulamentului CSM, în măsura în care acesta cuprinde norme contrare legii”.

„O regulă elementară ! Procedura de evaluare a procurorilor de rang înalt se realizează în baza legii şi nu a regulamentului CSM, în măsura în care acesta cuprinde norme contrare legii ! La nivelul ministerului justiţiei se realizează un studiu comparativ privind raportul dintre numărul de locuitori şi numărul de magistraţi, în statele membre ale UE”, a scris ministrul Justiţiei pe Facebook.

Reacţia a venit după ce procurorul general Augustin Lazăr a declarat, într-un interviu, că ministrul Justiţiei a trecut linia roşie a separaţiei puterilor în stat prin faptul că nu ar fi respectat procedura de revocare a procurorului şef DNA şi a încălcat Regulamentul de organizare şi funcţionare al CSM.

Mai precis, Lazăr a afirmat că Executivul s-a erijat în denunţător şi apoi evaluator al activităţii DNA, ceea ce ar încălca procedura prevăzută de art. 24, indice 1, din Regulamentul de funcţionare CSM.

Andrei Tudor