17.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 14:56

Tudorel Toader îl ceartă pe Augustin Lazăr: Cum se poate ca niște procurori să ceară suspendarea unei decizii a CCR?!

spot_img

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, s-a arătat indignat, marți, în cadrul ședinței de la CSM, față de solicitarea unor procurori de a se suspenda decizia Curții Constituționale privind revocarea șefei DNA.

Tudorel Toader i-a reproșat acest fapt procurorului general al României, Augustin Lazăr, chiar în timpul ședinței de la Secția pentru procurori unde este audiat Felix Bănilă pentru ocuparea funcției de șef al DIICOT. Toader vrea să ştie cum este posibil ca procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov să ceară suspendarea deciziilor CCR.

Tudorel Toader făcea referire la o scrisoare deschisă a procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, care au cerut suspendarea oricărei decizii a CCR pe legile justiţiei până la răspunsul Comisiei de la Veneţia.

„Ei vin de la INM (Institutul Naţional al Magistraturii – n.r.), au fost pregătiţi, dar să ne ceară să suspendăm deiziile CCR este cu totul şi cu totul inacceptabil. Poate domnul general ne explică… Vom solicita o întrevedere cu procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov. Cum este posibil, domnule general, ca un grup de procurori să ceară supendarea deciziilor CCR şi alte lucruri de acolo?”, a spus Tudorel Toader la CSM. Augustin Lazăr se afla pe scaunul de lângă ministru.

Andrei Tudor