Tudorel Toader, explicații despre arhiva SIPA, pe Facebook

Tudorel Toader, ministrul demisionar al justiţiei, a anunțat, duminică, pe contul său de Facebook, că, până acum, nu a intrat nimeni în arhiva SIPA, urmând să ceară CSM consultări cu asociaţiile profesionale pentru a detaşa un magistrat care să facă parte din comisia de inventariere.

Comisia pentru arhiva SIPA nu a fost constituită, prin urmare încă nu a intrat nimeni în arhivă ! Voi solicita CSM să se consulte cu asociaţiile profesionale, apoi să detaşeze un judecător sau procuror care, timp de trei ani, să facă parte din comisia pentru arhiva SIPA”, a scris Toader pe Facebook.

Și Victor Ponta a anunţat, tot pe Facebook, că nu va fi luată nicio decizie privind arhiva SIPA fără o consultare, precizând că va discuta cu premierul şi cu ministrul justiţiei pentru a organiza o întâlnire în cel mai scurt timp.

Reacţiile celor doi vin ce Dana Gîrbovan, preşedintele UNJR, a readus în discuţie desecretizarea arhivei SIPA, întrebând noua conducere a Secretariatului General al Guvernului cine a intrat în arhivă după adoptarea HG de desecretizare şi cine o va face de acum încolo.

R.D.

NICIUN COMENTARIU