3 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 15:58
No menu items!

Tudorel Toader: Dezinformare pleacă de la noi, din ţară, și o promovează cei care ar trebui să promoveze interesele legitime ale României

spot_img

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a spus, miercuri, după dezbaterea din Parlamentul European privind situația statului de drept în România, că sunt politicieni care fac declarații doar în favoarea formațiunilor politice din care fac parte, numindu-i „critici de profesie”.

Tudorel Toader a vorbit și despre dezinformarea oficialilor europeni, precizând că multe informații false pleacă chiar din România.

„Sunt unii critici de profesie. Orice ai spune, orice ai face nu e bine că aşa da bine arcului politic din care fac parte. Am constatat schimbarea de abordare din partea prim-vicepresedintelui CE care vrea dialog, colaborare şi identificarea celor mai bune soluţii pentru funcţionarea sistemului judiciar din România, consolidarea statului de drept. În sfârşit, Frans Timmermans, Comisia, s-a convins că sunt nefireşti acele protocoale prin care autorităţile, SRI, să colaboreze cu procurorii în efectuarea anchetei penale. Oficial a făcut referire spunând că climatul a fost deteriorat juridic prin aceste protocoale, cerând ca autorităţile să vadă impactul pe care le-au avut asupra societăţii din România. Ne va trimite o scrisoare, nu se înţelege că ne dă recomandare, că ne ducem spre un alt MCV. Vom răspunde cu plăcere. eu apreciz acest demers. (..) Statele au interese politice, sunt grupate după afilieri politice, se comportă în acord cu specificul naţional, dar, din păcate, trebuie să afirm că dezinformare pleacă de la noi de acasă, din ţară, sau o promovează cei care ar trebui să promoveze interesele legitime ale României aici, în PE”, a declarat Tudorel Toader la Digi24.

Emanuel Stan