Tudorel Toader, despre ordonanța pe legile justiției: Vreau să transmit un mesaj de stabilitate procurorilor

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a explicat, miercuri, la ieșirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), unde a participat la ședința Secției pentru procurori, că se dorește o stabilitate pentru procurori.

“Am avut o discuție foarte bună (în cadrul Secției pentru procurori a CSM – n.r.). Până la urmă, legea este lege și trebuie respectată de toată lumea. Știți deosebirile dintre o lege civilă și o lege penală, iar aceasta este o lege civilă. Știm că, în momentul acesta, avem aproximativ 2.700 de procurori în schema Ministerului Public, 2.500, efectiv, în sistem. Procurorii pot fi împărțiți în patru mari categorii: procurori detașați de la Ministerul Public către alte instituții – cei mai puțini, 23; procurori delegați în cadrul Ministerului Public de la o unitate la alta; o a treia categorie, probabil, cea mai numeroasă – procurori numiți pe bază de concurs și procurori numiți pe bază de interviu. Vreau să transmit procurorilor un mesaj de stabilitate în condițiile legii. (…)Orice lege aduce un plus de reglementare, orice lege poate să ridice standardele de exercitare a unei profesii. Am încredere că Secția de procurori va da interpretarea corectă către sistem”, a spus Tudorel Toader. 

Secţia pentru procurori CSM discută, în şedinţa de miercuri, punctele de vedere trimise de Parchetul General, DNA şi DIICOT pe ordonanţa de urgenţă pe legile justiţiei. Va fi luată în discuţie şi o notă a Direcţiei resurse umane şi organizare privind situaţia delegărilor din Ministerul Public. 

R.D.

NICIUN COMENTARIU