27 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 14:10
No menu items!

Tudorel Toader a decis: propune șef la DNA o procuroare cu… dosar la DNA

spot_img

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a anunțat, joi, că o propune pentru funcția de șef al Direcției Naționale Anticorupție pe procuroarea constănțeană Adina Florea.

Adina Florea apare cercetată, alături de contracandidatul ei, Andrei Bodean, într-un dosar penal, aflat în instrumentarea Secției I a DNA, condusă de Gheorghe Popovici. Cei doi procurori constănțeni, Adina Florea și Andrei Bodean au fost cercetați, în 2016, de DNA, alături de mai multe persoane. Dosarul a fost clasat, dar ordonanța a fost atacată în justiție, la Curtea de Apel Bcurești. Judecătorii acestei instanțe și-au declinat competența către Înalta Cutre de Casație și Justiție, care, în 31 mai 2017, a dispus redeschiderea urmăririi penale față de Andrei Bodean și Adina Florea. Decizia este definitivă, dar nu se știe în ce stadiu se află ancheta la Secţia de Combatere a Corupţiei a DNA.

Dosarul a fost format în baza plângerii unui agent de poliție, Grigore Dumitrel, pentru acuzațiile de trafic de influență, abuz în serviciu, fals intelectual, favorizarea făptuitorului, constituire de grup infracțional organizat în vederea săvârșirii de infracțiuni, cercetare abuzivă. 

Ultimul cuvânt îl va avea Klaus Iohannis, care poate refuza propunerea lui Tudorel Toader.

Andi Topală