18.6 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 15:51

Tudor Chiuariu s-a autosuspendat din PNL

Senatorul este cercetat în dosarul retrocedărilor ilegale din Bacău

Chiuariu_SZ (3)

Senatorul Tudor Chiuariu s-a autosuspendat din PNL din cauza implicării sale în dosarul retrocedărilor ilegale din Bacău.

Fostul ministru al justiției a precizat că a aluat această decizie până la „clarificarea situației legate de acuzațiile formulate săptămâna trecută”.

Săptămâna trecută, acesta a fost audiat la DNA şi, ulterior, pus sub control judiciar în dosarul privind retrocedările ilegale din Bacău, în care este implicat și Viorel Hrebenciuc. Procurorii îl acuză de trafic de influență, spălare de bani și aderarea la un grup infracțional organizat. Senatorul ar fi pretins mită 2,5 milioane de euro pentru a influenţa decizii ale unor instituţii, printre care şi Prefectura Bacău.

Liderul PNL, Alina Gorghiu, i-a dat termen senatorului Tudor Chiuariu să îşi dea demisia din PNL până pe 23 ianuarie, când va avea loc prima şedinţă din 2015 a formaţiunii, în caz contrar, urmând să solicite excluderea acestuia din partid.

Senatorul Puiu Haşotti a declarat că Tudor Chiuariu va trebui să părăsească Comisia Juridică din Senat, dar va putea activa ca parlamentar independent în grupul PNL.

Chiuariu a reprezentat subiectul mai multor discuţii în următoarele luni, după ce a fost condamnat la 3 ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru corupţie, în Dosarul Poşta Română. Acesta a rămas membru PNL şi senator şi după decizia instanţei.