Tucia și Germania cer intervenția NATO împotriva traficanților de imigranți

Ankara și Berlinul vor cere în această săptămână, în cadrul unei reuniuni a NATO, ajutorul Alianței în lupta împotriva traficanților de refugiați de-a lungul coastelor turcești pentru a reduce astfel fluxul migratoriu spre Europa, a anunțat luni cancelarul german Angela Merkel.

Vom profita de întâlnirea miniștrilor apărării din NATO pentru a discuta în ce măsură NATO poate ajuta în materie de supraveghere pe mare în vederea susținerii activității Frontex (Agenția europeană de supraveghere a frontierelor – n.r.) și a pazei de coastă turcești“, a declarat Angela Merkel, potrivit AFP.

Cancelarul german nu a precizat însă care vor fi propunerile concrete care ar urma să fie formulate la această reuniune, programată pentru miercuri și joi la Bruxelles și în cadrul căreia va fi abordată și “situația generală din Siria“.

Sute de mii de refugiați și imigranți au traversat în ultimele luni Marea Egee din Turcia către Grecia pentru a ajunge în Europa, cele mai multe din aceste traversări fiind organizate de traficanți în ambarcațiuni improvizate.

Luni, cel puțin 35 de imigranți au pierit în largul coastelor vestice ale Turciei, în două naufragii survenite în timp ce ei încercau să ajungă pe insula elenă Lesbos.

R.D.

NICIUN COMENTARIU