24.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 19:53
No menu items!

TTS Group, al patrulea pretendent pentru CFR Marfă, a intrat în cursă după termenul limită

spot_img

TTS Group, al patrulea pretendent pentru CFR Marfă, a intrat în cursă după termenul limită

TTS Group este cea de-a patra firmă care a cumpărat caietul de sarcini pentru privatizarea companiei de stat CFR Marfă, achiziția având loc la trei ore după expirarea termenului limită, potrivit unei surse din mediul business.

Săptămâna trecută, trei firme au achiziționat caietul de sarcini în termenul stabilit – Grup Feroviar Român, Transferoviar Grup și OmniTRAX din SUA, care este reprezentată de Philip Bloom.

TTS Group deține două divizii – una de transport feroviar și rutier, denumită Transfer International Spedition, și una de transport naval și operațiuni portuare, denumită Transport Trade Services – TTS SA.

Datele publice ale Ministerului de Finanțe arată că Transfer International Spedition SRL a avut, în 2011, o cifră de afaceri de 132 de milioane de lei și un profit net de 2,2 milioane de lei.

TTS SA a avut o cifră de afaceri de 264 de milioane de lei și un profit net de 19,2 milioane de lei.

Potrivit datelor Registrului Comerțului, TTS îi are ca principali acționari pe Alexandru Mihăilescu – 45,8% și International Finance Corporation – divizia de investiții a Băncii Mondiale, cu 9,99%. Restul acțiunilor sunt deținute de persoane fizice, în cote de sub 10%.

În Transfer International Spedition SRL, sunt trei asociați persoane fizice, dintre care două sunt și acționari în TTS.

Ministerul Transporturilor și-a propus să obțină minimum 798 de milioane de lei pentru pachetul de 51% din acţiunile CFR Marfă.

foto: unife.org

Vlad Bârleanu