13.1 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 5:36

Tsipras a devenit brand comercial

spot_img

Numele premierului grec a fost înregistrat de o companie turcă

tsipras

Numele celui mai mediatizat om politic din Europa, în ultima perioadă devine brand comercial. Numele Tsipras a fost înregistrat de o companie turcă.

O companie turcă a achiziţionat drepturile comerciale pentru numele Tsipras, relatează publicaţia greacă Proto Thema în ediţia electronică. Publicaţia, care nu menţionează numele companiei, susține că este posibil ca imaginea premierului grec Alexis Tsipras să apară în curând pe tricouri, la fel ca idolul său din copilărie, liderul marxist Che Guevara.

Alexis Tsipras a preluat puterea la 25 ianuarie, fiind caracterizat ca un „Che Guevara modern şi europenizat”, hotărât să „zdruncine barca” politicii europene. De altfel, un ziar local din provincia turcă Edirne a relatat în ianuarie că familia lui Tsipras ar fi originară din Turcia, potrivit ediţiei electronice a cotidianului Hurriyet. Conform unui oficial local turc, citat de ziarul Hudut, Tsipras i-a spus în 2010, în timpul unei vizite în regiune, că se simte ca acasă în Turcia, pentru că familia sa este originară din Babaeski, un sat din provincia Kirklareli.

Emanuel Stan