14.3 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 14:47

Trupurile neînsufleţite ale unor copii au ajuns pe o plajă din Grecia

spot_img

 

Duminică, trupurile deja descompuse ale unor copii au fost găsite pe insula Kos din Grecia. Aceştia sunt ultimele victime dintr-o criză ce a determinat peste 630.000 de oameni să intre ilegal în Uniunea Europeană.

Un bebeluş, despre care se crede că avea mai puţin de un an, a fost găsit pe plaja unui hotel duminică dimineaţă, îmbrăcat în pantaloni verzi şi un tricou alb.

Trupul unui alt copil, cu vârsta cuprinsă între 3 şi 5 ani, purtând pantaloni albaştri şi un tricou roz, a fost găsit câteva ore mai târziu în acelaşi loc.

Autorităţile sunt de părere că aceşti copii proveneau din familii de migranţi ce încercau să ajungă în insula Kos cu o barcă mică şi şubredă. Ambele trupuri au fost transportate la spital pentru autopsie şi teste ADN.

Grecia se luptă cu greu să facă faţă valului imens de migranţi care recurg la periculoasa călătorie care porneşte în Turcia.

Şeful de frontieră al Uniunii Europene, Fabrice Leggeri, a declarat că peste 630.000 de migranţi au intrat în UE ilegal în 2015.

Bruxelles şi Ankara vor aproba în curând un plan ce va permite Turciei să se alăture patrulelor Greciei în Marea Egee, acţiune coordonată de agenţia UE pentru protecţia frontierelor, Frontex.

Orice migrant prins va fi trimis înapoi în Turcia, unde şase noi tabere sunt construite, co-finanţate de UE.

Octavian Cătuşanu