3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 2:45
No menu items!

Trupul neînsuflețit al lui Dinu Patriciu va fi adus în țară joi

spot_img

Omul de afaceri va fi înmormântat sâmbătă, la Cimitirul Bellu din Capitală

Patriciu_SZ

Trupul neînsuflețit al lui Dinu Patriciu va fi adus în țară joi, urmând ca omul de afaceri să fie înmormântat, sâmbătă, la Cimitirul Bellu, din Capitală, au precizat pentru Sursa Zilei apropiați ai familiei.

De altfel, Sursa Zilei anunța încă de săptămâna trecută că trupul neînsuflețit al afaceristului va fi adus în România de la Londra, săptămâna aceasta.

Aceleași surse arătau atunci că familia a renunțat la ideea de a-l înmormânta pe omul de afaceri la Londra, la insistențele mamei lui Dinu Patriciu, care vrea ca fiul ei să fie înhumat în România.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit pe 19 august, într-o clinică londoneză. El suferea de mai mulţi ani de cancer, iar în decembrie 2012 a fost supus unui transplant de ficat.

Medicul curant al lui Dinu Patriciu, Mihai Voiculescu, declara că omul de afaceri a fost extrem de supărat după eşecul suferit în afacerea lanţului de magazine Mic.ro şi i s-a înrăutăţit astfel boala, dar şi că şi-a periclitat sănătatea din cauza stilului de viaţă, în special a alimentaţiei.

Mihai Voiculescu a mai spus că Patriciu a murit la Spitalul Royal Free din Londra, cel mai probabil din cauza unei infecţii după transplantul de ficat.

Dinu Patriciu, fondator al PNL şi cel care a înfiinţat Rompetrol, cea mai mare afacere privată construită şi vândută vreodată de un antreprenor român, a fost prezent patru ani consecutiv în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume.

Patriciu a avut afaceri în domeniile petrolier, bancar, imobiliar şi media. Omul de afaceri deţinea active imobiliare în Germania, Suedia şi Polonia, evaluate la circa 1,1 miliarde de euro în mijlocul crizei.

S.M.