10.6 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 22:22

Trupele ruseşti s-au retras de la frontiera cu Ucraina

spot_img

 Serviciul ucrainean de frontieră: Trupele ruse s-au retras cel puțin 10 km de la frontiera cu Ucraina

 ucraina - trupe rusesti

Trupele ruse s-au retras cu cel puțin 10 kilometri de la frontiera cu Ucraina, a anunțat marți un înalt responsabil al Serviciul de frontieră ucrainean, informează agențiile de presă AFP și Interfax-Ukraina.

“Putem spune că trupele ruseşti sunt acum la cel puţin zece kilometri de frontieră. În ceea ce priveşte ce se întâmplă mai departe (la o distanță mai mare de 10 km), nu pe mine ar trebui să mă întrebaţi”, ci pe ruşi, a declarat Serghei Astahov, consilier al șefului Serviciului de frontieră ucrainean, precizând că un avion de recunoaştere a survolat cu o zi înainte 820 de kilometri de frontieră.

Cu câteva săptămâni în urmă, deplasări și manevre ale tehnicii militare ruse se puteau observa în apropierea frontierei cu Ucraina, a mai spus el.

Ministerul rus al Apărării a anunțat anterior că, în conformitate cu ordinul dat luni de președintele rus Vladimir Putin se fac pregătirile necesare pentru revenirea la baze a trupelor și tehnicii care au fost implicate în manevrele de primăvară în trei regiuni limitrofe cu Ucraina — Rostov, Belgorod și Briansk.

C.A.