2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 11:01
No menu items!

Trupe românești și străine vor defila la Arcul de Triumf de 1 Decembrie

spot_img

parada

Peste 2.000 de militari din MApN, MAI, SRI şi SPP, dar şi câteva zeci de militari din Franţa, Polonia, Turcia şi SUA vor defila, duminică, la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale de 1 Decembrie. În același timp, pe sub Arcul de Triumf, vor trece şi 200 de vehicule militare, iar 35 de aeronave vor survola piaţa.

Evenimentul este programat să înceapă la ora 11, cu salutul Drapelului de Luptă şi trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, după care Corul Academic „Divina Armonie”, acompaniat Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale şi de Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul”, va interpreta Imnul Naţional al României şi, în semn de salut, vor fi executate 21 de salve de tun de către bateria de artilerie a Regimentului 30 Gardă. În continuare, vor fi depuse coroane de flori din partea Preşedinţiei, Senatului, Camerei Deputaţilor şi Guvernului.

La parada militară, care va fi condusă de generalul de brigadă Tomiţă-Cătălin Tomescu, participă detaşamente ale Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni”, Batalionului 495 Infanterie “Căpitan Ştefan Şoverth”, din Brigada 1 Mecanizată “Argedava”, militari paraşutişti din cadrul Batalionului 630 Paraşutişti “Smaranda Brăescu”, din Batalionul 17 Vânători de Munte “Dragoş Vodă” din Brigada 61 Vânători de Munte “General Virgil Bădulescu” şi un detaşament al Brigăzii de Informaţii Militare “Mareşal Alexandru Averescu”.

Andrei Tudor