19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 7:11
No menu items!

Trump șochează lumea medicală: Se tratează preventiv, de 10 zile, cu hidroxiclorochină!

spot_img

”Iau de o săptămână şi jumătate (…). Iau un comprimat pe zi”, a declarat președintele SUA, luni, într-o discuţie cu jurnaliştii, la sediul Executivului, provocând reacţii dure în lumea ştiinţifică şi politică. Hidroxiclorochina este folosită de mult timp împotriva malariei, însă eventuala sa eficienţă împotriva noului coronavirus nu a fost demonstrată, până în prezent, de niciun studiu riguros.

”Aud multe lucruri extraordinar de pozitive” despre acest medicament, a declarat miliardarul newyorkez. ”Ştiţi expresia «ce-ai de pierdut?»”.

 

Un reporter The Guardian a întrebat-o, marți dimineață, pe dr. Deborah Birx, coordonatorul grupului de lucru COVID-19 al Casei Albe, dacă nu este îngrijorată că președintele folosește preventiv hidroxiclorochina. Birx a ignorat complet întrebarea, răspunzând: „Nu este minunat că nu va ploua în următoarele trei zile?”.

Agenţia americană a medicamentului (FDA) a avertizat la sfârşitul lui aprilie cu privire la utilizarea acestui medicament împotriva malariei ”în afara unui mediu spitalicesc sau unor teste clinice”. Ea a insistat asupra ”riscului tulburărilor ritmului cardiac”.

Intervievată la CNN, Nancy Pelosi, preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, a estimat că aceasta ”nu este o idee bună”.

”El este preşedintele nostru şi aş prefera să nu ia ceva ce nu a fost aprobat de oamenii de ştiinţă, mai ales având în vedere categoria sa de vârstă şi, să spunem, categoria sa de greutate, numită obezitate morbidă”, a subliniat Pelosi.

Chuck Schumer, liderul minorităţii democrate în Senat, a denunţat declaraţii ”periculoase”.

”Asta le dă oamenilor false speranţe (…) şi-i poate pune chiar în pericol”, a deplâns el la MSNBC.

Donald trump a afirmat că nu are ”niciun simptom” de covid-19, dar și că este testat regulat şi că toate testele sale de până acum au fost negative.

În timp ce preşedintele american făcea acest anunţ neașteptat, Universitatea Johns Hopkins, anunţa că Statele Unite au depăşit luni pragul de 90.000 de morţi din cauza covid-19.