8 C
București
joi, 29 februarie 2024 - 21:28
No menu items!

Trump câștigă o nouă rundă de alegeri primare și este aproape sigur de nominalizare din partea republicanilor

spot_img

Fostul președinte SUA Donald Trump a câştigat, marţi seară, alegerile primare din interiorul Partidului Republican din statul New Hampshire în faţa rivalei sale Nikki Haley, și astfel și-a mărit șansele de a deveni nominalizarea Partidului Republican pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Nikki Haley, este fosta ambasadoare la ONU și are 52 de ani. Ea l-a felicitat pe Trump pentru victoria sa în acest mic stat din nord-est, dar a afirmat că va continua cursa pentru nominalizare și i-a avertizat pe republicani că ”o nominalizare a lui Trump ar fi o victorie pentru Biden” pe 5 noiembrie.

De la înfrângerea sa din noiembrie 2020, pe care nu a recunoscut-o niciodată în faţa preşedintelui Joe Biden şi deşi se confruntă cu patru procese penale anul acesta, Trump este hotărât să-şi ia revanşa în noiembrie asupra rivalului său democrat. ”Toţi mă vor vota din nou (…). Biden este cel mai prost preşedinte din istoria acestei ţări”, a afirmat Trump în apropierea unei secţii de votare din New Hampshire.

Pentru a-l înfrunta pe 5 noiembrie pe preşedintele în exerciţiu, Trump va trebui să fie nominalizat în această vară de convenţia partidului său, la finalul tuturor primarelor din statele americane în faţa singurei sale concurente aflate încă în cursă, Nikki Haley.

T. S.