3.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 8:30
No menu items!

Tribunalul Constanța: Ginerele lui Bercea Mondial, arest la domiciliu

spot_img

Ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, este la un pas de a scăpa din închisoare. Tribunalul Constanța a decis, luni, să-i înlocuiască acestuia arestul preventiv cu arestul la domiciliu.

Constantin Marius

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Constanța.

În baza art.348 alin.1 şi alin.2 Cod proc.pen., rap. la art.207 Cod proc.pen, art.242 alin. 2 Cod proc.pen. admite cererea formulată de inculpatul Constantin Marius de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. Înlocuieşte măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul CONSTANTIN MARIUS cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, prevăzută de art.218 Cod proc. pen., pentru o durată de 30 zile, începând cu data de 18.08.2014 [1] şi până la data de 16.09.2014 [2], inclusiv. Dispune punerea în libertate a inculpatului Constantin Marius de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr.31/UP/30.05.2014 [3] emis în baza încheierii nr.69/30.05.2014 [4] a Tribunalului Constanţa dacă nu este arestat ori reţinut în altă cauză, la data rămânerii definitive a prezentei încheieri. În baza art. 221 alin. (1) Cod proc. pen. impune inculpatului Constantin Marius obligaţia de a nu părăsi imobilul unde locuieşte , situat în oraş Drăgăneşti – Olt, str.Gării nr.2-4, jud.Olt, fără permisiunea judecătorului de cameră preliminară care a dispus măsura, a instanţei de judecată sau a organului judiciar în faţa căruia se află cauza.

încheiere ședință Tribunal Constanța

Este a doua oară de la arestarea sa în cazul șantajării fratelui președintelui României, când Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, a primit o decizie favorabilă din partea instanței, cea de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Pe 18 iulie, același Tribunal Constanța a decis identic, dar Curtea de Apel, patru zile mai târziu, a menținut măsura arestului preventiv.

Soţia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin şi Grinică Ion Anghel, precum şi fiica şi ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie din Constanţa, fiind acuzaţi de şantajarea lui Mircea Băsescu.

Dosarul se judecă la Tribunalul Constanţa, unde a fost trimis cu propunerea menţinerii măsurii arestării preventive în cazul lui Marius Constantin şi a măsurii controlului judiciar în cazul Izaurei Anghel şi a lui Grinică Ion Anghel.

Marius Constantin se află în arest preventiv din 30 mai.

Potrivit rechizitoriului procurorilor constănţeni, în 1 noiembrie 2013, Florin Anghel i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, 280.000 de euro, în caz contrar ameninţând cu dezvăluirea în presă a unor informaţii compromităţoare, de corupţie, în care ar fi fost implicat acesta şi familia sa.

M.N.