12.2 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 15:05
No menu items!

Tribunalul București, decizie în dosarul denunțului lui Tiberiu Urdăreanu, în care sunt vizați Gabriel Oprea și George Maior

spot_img

Magistrații Tribunalului București decid vineri soarta dosarului în care sunt vizați fostul șef al SRI George Maior și fostul ministru al afacerilor interne și vicepremier Gabriel Oprea. 

Asta, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că Tribunalul București este instanța care trebuie să se pronunțe  pe ordonanța prin care procurorii DNA cer confirmarea redeschiderii urmăririi penale în dosarul penal generat de denunțul patronului grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, împotriva fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea. În acest dosar este vehiculat și numele fostului șef al Serviciului Român de Informații, George Maior. 

”Admite excepţia de necompetenţă materială a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după calitatea persoanei formulată de intimaţii Oprea Gabriel, Nicolae Dumitru şi Urdăreanu Tiberiu, şi în consecinţă: Dispune trimiterea cauzei spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, se arăta în decizia definitivă a Curții Supreme, din 1 iulie anul acesta. 

Tiberiu Urdăreanu a reclamat la DNA în urmă cu mai mulți ani faptul că fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea i-ar fi cerut câteva sute de mii de euro, bani care ar fi fost necesari pentru campania pentru alegerile prezidențiale a lui Victor Ponta atunci când acesta l-a contracandidat pe Klaus Iohannis.  Discuția s-ar fi purtat în prezența lui George Maior iar de la omul de afaceri Nicolae Dumitru – NIRO s-ar fi cerut aceeași sumă de bani, tot de către Oprea.

Mai multe detalii AICI.