19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 6:43
No menu items!

Tribunalul București a anulat alegerea lui George Simion la Congresul AUR din 2022. Decizia poate fi atacată

spot_img

Tribunalul București a anulat, joi, procesul verbal de la congresul extraordinar al AUR din 27 martie 2022, când George Simion a fost ales preşedinte. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Acțiunea a fost inițiată la instanță de un deputat AUR exclus din partid anul trecut, Ciprian Ciubuc. El a contestat rezultatele de la Congres, iar magistrații i-au admis solicitarea, astfel că au anulat și procesul verbal al congresului, și decizia Juriului Naţional de Onoare, Disciplină şi Arbitraj al AUR, prin care Ciubuc era exclus din partid.

Solutia pe scurt: Admite în parte cererea astfel cum a fost precizată. Anulează Decizia nr. 10/30.03.2022 a Juriului Naţional de Onoare, Disciplină şi Arbitraj al Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor. Anulează Procesul verbal al Congresului extraordinar al Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor din data de 27.03.2022. Obligă pârâtul la plata sumei de 2200 lei cheltuieli de judecată, reprezentând taxa judiciară de timbru şi onorariu avocat. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de apel urmând a se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată azi, 22.06.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

La Congresul din martie 2022, George Simion a fost ales președinte cu marea parte a voturilor, 784 din cei 850 de delegați, față de contracandidatul său, Dănuţ Aelenei. Până la acest congres, partidul AUR era condus de cei doi co-președinți, George Simion și Claudiu Târziu.

M. Nedelcu